Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης (SETN2020) με διεθνή συμμετοχή και διοργάνωση από την Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος

Περισσότεροι από τριακόσιοι σύνεδροι συμμετείχαν διαδικτυακά στο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) που διοργανώθηκε για 11η φορά από την Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) σε συνεργασία με το  Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και τα Τμήματα Πληροφορικής του Οικονομικού Παν. Αθηνών, Πληροφορικής & Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, και Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Παν. Δυτικής Αττικής.

Στο τριήμερο συνέδριο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 70 ομιλητές Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων  μαζί με εξέχοντες προσκεκλημένους ομιλητές στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης:

  • Καθ. Θεόδωρος Ευγενίου, INSEAD, Γαλλία
  • Καθ. Vincent Müller, Technical University of Eindhoven, Ολλανδία
  • Καθ. Θέμης Παλπανάς, University of Paris, Γαλλία
  • Καθ. Γιάννης Αλοίμονος, University of Maryland, ΗΠΑ

Παράλληλα οργανώθηκαν 4 workshops αξιοποίησης της Τεχνητής Νοημοσύνης σε θέματα  Μόδας, Games, Internet of Things, Φυσικών Επιστημών και Τεχνολογίας καθώς και μία ειδική εκδήλωση για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης που απασχολούν τη Νομική Επιστήμη, χορηγία της ΕΕΤΝ.

Το συνέδριο άνοιξε ο Δρ. Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, Πρόεδρος της ΕΕΤΝ και Ομότιμος Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, μαζί με τον Καθ. Βασίλειο Διγαλάκη, Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, βαθύ γνώστη και ερευνητή σε θέματα Τεχνολογίας και Τεχνητής Νοημοσύνης.