Σχετικά για το κέντρο

Ο Δημόκριτος ιδρύθηκε το 1961 ως Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο διεπιστημονικό Ερευνητικό Κέντρο της Ελλάδας με περίπου 180 Ερευνητές και Ειδικούς Λειτουργικούς Επιστήμονες και περισσότερα από 500 άτομα ερευνητικό προσωπικό που απασχολείται σε έργα χρηματοδοτούμενα από κρατικά κονδύλια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, Διεθνείς Οργανισμούς και τη Βιομηχανία.

Στο Κέντρο λειτουργούν πέντε ανεξάρτητα Ινστιτούτα που επικεντρώνουν την έρευνά τους σε διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς. Διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου και εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, η οποία ανήκει στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων. Σύμφωνα με το νέο Οργανισμό του Δημοκρίτου, η ερευνητική του δραστηριότητα υποστηρίζεται κεντρικά από τη Διεύθυνση Διοικητικού, τη Διεύθυνση Τεχνολογικών Εφαρμογών και Υποστήριξης της Έρευνας και τα Αυτοτελή Τμήματα του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο Γιώργος Νούνεσης είναι Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» από το 2017. Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το Διδακτορικό του στη Σχολή Φυσικής και Αστρονομίας του University of Minnesota. Ολοκλήρωσε τριετή Μεταδιδακτορική Έρευνα στο Τμήμα Χημείας του Massachusetts Institute of Technology (MIT) καθώς και το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εξειδίκευσης “Innovation for Economic Development” στο Harvard Kennedy School of Government. Είναι Διευθυντής Ερευνών του Εργαστηρίου Βιομοριακής Φυσικής του Δημοκρίτου. Πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως Ερευνητής στο Center for Materials Science and Engineering στο MIT καθώς και στο Francis Bitter National Magnet Laboratory επίσης στο ΜΙΤ. Έχει εργαστεί ως Προσκεκλημένος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστήμιο Bordeaux I και ως Προσκεκλημένος Ερευνητής στο Centre de Recherche Paul Pascal στο CNRS της Γαλλίας. Για τη δουλειά του έχει τιμηθεί από την Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση, το Εμπειρίκειο Ίδρυμα, το Department of the Navy των ΗΠΑ και το Graduate School του University of Minnesota. Είναι αξιολογητής σε διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς της έρευνας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τις ΗΠΑ (NSF), την Πολωνία, την Τουρκία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.
Κατέχει πτυχίο Βιολογίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διδακτορικό δίπλωμα στις Βιολογικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών (ΙΒΕ) του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Μοριακής Καρκινογένεσης και Γενετικής Σπανίων Παθήσεων. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: (1) Ανάλυση μοριακού προφίλ νεοπλασματικών όγκων για ανάπτυξη και επικύρωση καρκινικών δεικτών, (2) Ταυτοποίηση και αξιολόγηση κυτταρικών στόχων για τη θεραπεία του καρκίνου, (3) Ανάλυση παθογένειας και μοριακή διάγνωση γενετικών νοσημάτων του ανθρώπου. Έχει δημοσιεύσει 56 ερευνητικά άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές (μέσος δείκτης επίδρασης 3,755, συνολικός αριθμός ετεροαναφορών 1.266, h-factor 19), 5 άρθρα ως κεφάλαια βιβλίων, 112 ανακοινώσεις σε πρακτικά συνεδρίων. Το έργο του έχει τύχει υποστήριξης κρατικών και ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων (18 ερευνητικά έργα), και έχει διατελέσει κριτής Ελληνικών και διεθνών ερευνητικών προτάσεων για χρηματοδότηση, πιστοποιητής ερευνητικών έργων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, και κριτής επιστημονικών άρθρων σε περισσότερα από 20 διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει υπάρξει επιβλέπων ενός σημαντικού αριθμού επιστημονικών συνεργατών (>60) σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και μεταδιδακτορικό επίπεδο. Έχει διδάξει σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας εκπαίδευσης (λύκειο, προπτυχιακά, μεταπτυχιακά), και επίσης διδάσκει το μάθημα “Introduction to Molecular Biology” στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree, 2007-σήμερα). Τέλος, έχει υπάρξει Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Παροχής Εξειδικευμένων Επιστημονικών Υπηρεσιών "Μοριακή Διάγνωση Γενετικών Παθήσεων" του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" (2010-2020), έχει διατελέσει μέλος Διοικητικού Συμβουλίου και Επιστημονικών Επιτροπών σε Συλλόγους Ασθενών με Σπάνιες Παθήσεις (Ελληνική Εταιρεία Οζώδους Σκλήρυνσης και Πανελλήνια Ένωση Σπάνιων Παθήσεων, 2003-2017), έχει αρθρογραφήσει σχετικά στον Ελληνικό τύπο, και έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση του Ελληνικού Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τις Σπάνιες Παθήσεις 2008-2012.
O Βαγγέλης Καρκαλέτσης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με μεταπτυχιακό στην τεχνητή νοημοσύνη από το Queen Mary & Westfield College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, και διδακτορικό στην αναπαράσταση γνώσης και στην εξαγωγή πληροφορίας από το Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ. Είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», υπεύθυνος του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού (SKEL), με σημαντικά επιτεύγματα στη διαχείριση και ανάλυση δεδομένων, στην αλληλεπίδραση ανθρώπου – Η/Υ, στην αναπαράσταση γνώσης. Έχει συντονίσει πολλά ευρωπαϊκά και εθνικά ερευνητικά έργα. Έχει οργανώσει διεθνή συνέδρια, ημερίδες, θερινά σχολεία, και είχε την πρωτοβουλία για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΕΦΕ «Δ» για μαθητές σχολείων.  Συντονίζει το διεθνές πρόγραμμα εκπαιδευτικών συνεργασιών του Ινστιτούτου, και το νέο  δι-ιδρυματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Επιστήμη Δεδομένων (Data Science). Ήταν συνιδρυτής μια από τις πρώτες spin-off εταιρείες του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για το φιλτράρισμα και την εξαγωγή πληροφορίας από πολυμεσικό περιεχόμενο και συμμετέχει στην ίδρυση μιας νέας spin-off για την παροχή υπηρεσιών κατηγοριοποίησης εγγράφων και παραγωγής περιλήψεων από πολλά έγγραφα, διαφορετικές πηγές και διαφορετικές γλώσσες.
Η Δρ. Μαρία Κωνσταντοπούλου είναι πτυχιούχος του Βιολογικού τμήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με διδακτορικό στη Χημική Οικολογία οργανισμών (Βιολογικό τμήμα, ΕΚΠΑ) και Κύρια Ερευνήτρια στο ΙΒΕ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στους τομείς της Αγροβιοτεχνολογίας και του Περιβάλλοντος, με σκοπό τη μείωση ή την αντικατάσταση των συνθετικών εντομοκτόνων, τη βελτίωση της ποιότητας των γεωργικών προϊόντων, τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ειδικότερα: i) χημική οικολογία οργανισμών: προσδιορισμός και ταυτοποίηση βιολογικά ενεργών ουσιών που σχετίζονται με την χημική επικοινωνία των εντόμων καθώς και τη σχέση φυτών και εντόμων οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου πληθυσμού επιβλαβών εντόμων, ii) ανάπτυξη εξειδικευμένων τεχνολογιών απελευθέρωσης σημειοχημικών ουσιών οι οποίες εγκλωβίζονται (encapsulation) σε πολυμερή και βιοπολυμερή με ελεγχόμενο ρυθμό απελευθέρωσης (slow release) και προστασία από υπεριώδη ακτινοβολία και καιρικές συνθήκες, και iii) ανάπτυξη βιοκτόνων βιολογικής προέλευσης (Biological Control Agents, BCAs) και μεθόδων/τεχνολογιών εφαρμογής με στόχο την ενσωμάτωσή τους σε προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης εντόμων γεωργικού και αστικού αλλά και υγειονομικού ενδιαφέροντος όπως τα κουνούπια. Έχει συμμετάσχει σε πολλά ερευνητικά ανταγωνιστικά προγράμματα, που έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΔΟΑΕ και Ελληνικούς Φορείς (ΓΓΕΤ, ΥΠΠΕΘ κ.α.) όπως: i) VALUE, Cont. No CTT-472, ii) FAIR, Cont. No CT96-1302 iii) INCO, Cont. No: ICA4-CT2001-10004, ΙΑΕΑ Res. Contr. 13020/RBF iv) ENAROMaTIC: FP7-HEALTH-2007-B v) OLEFINE: Horizon 2020, NMBP κ.α. H Δρ. Μαρία Κωνσταντοπούλου έχει 45 δημοσιεύσεις, πάνω από 80 παρουσιάσεις σε συνέδρια, συμμετοχή σε 5 εκδόσεις και 2 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Έχει μακρόχρονη συνεργασία με τον επιχειρηματικό κλάδο όπως με βιομηχανίες, ΜΜΕ και νεοφυείς επιχειρήσεις στο πλαίσιο ερευνητικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων. Επιπλέον βραβεύτηκε από το ΕΒΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής για τη καινοτομική δραστηριότητά της στο επίπεδο της επιστημονικής έρευνας (13/11/2018). Είναι μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Δρ. Χρήστος Μάρκου είναι πειραματικός φυσικός με ερευνητικά ενδιαφέροντα στα πεδία της Αστροφυσικής, Φυσικής Σωματιδίων, οργανολογίας, κατανεμημένων υπολογιστικών συστημάτων και επεξεργασίας σημάτων. Ο Δρ. Μάρκου σπούδασε Φυσική στο Imperial College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (B.Sc. in Physics, 1985 και Ph.D. in Physics, 1989). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει συμμετάσχει σε πειράματα φυσικής υψηλών ενεργειών στο CERN, Γενεύη, στο DESY, Αμβούργο και πρόσφατα στο KM3NeT. Ο Δρ. Μάρκου έχει εργαστεί στο Imperial Colllege, το CERN και από το 1995 είναι ερευνητής στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Συμμετέχει στο πείραμα KM3NeT, προετοιμάζοντας ένα υποβρύχιο τηλεσκόπιο νετρίνο νέας γενιάς που εγκαθίσταται στη Μεσόγειο θάλασσα. Το Km3NeT, μία κατανεμημένη ερευνητική υποδομή που θα αναπτυχθεί σε 3 ευρωπαϊκές τοποθεσίες (Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα) είναι τμήμα του οδικού χάρτη του ESFRI. Ο Δρ. Μάρκου είναι πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του KM3NeT (από το 2016) και μέλος του RRB. Ο Δρ. Μάρκου δραστηριοποιείται στην δημιουργία ενός νέου ακουστικού ανιχνευτή για νετρίνο εξαιρετικά υψηλών ενεργειών. Ο Δρ. Μάρκου έχει συντονίσει πολυάριθμα εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, δραστηριοποιείται σε εκπαιδευτικά και εκλαϊκευτικά δρώμενα, και έχει επιβλέψει 8 διδακτορικές διατριβές. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων ερευνητικών εργασιών. Η πλήρης λίστα βρίσκεται στο http://inspirehep.net/search?p=exactauthor%3AC.Markou.1
Ο Δρ. Νίκος Μπούκος κατέχει πτυχίο Φυσικής (1985) και διδακτορικό δίπλωμα (1992) από το τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι Διευθυντής Ερευνών και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας και Νανοϋλικών στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μελέτη δομής και ιδιοτήτων υλικών και νανοδομών με μεθόδους ηλεκτρονικής μικροσκοπίας διέλευσης και σάρωσης, καθώς και την ανάπτυξη και μελέτη ιδιοτήτων νανοδομών ημιαγωγών με εφαρμογές στην οπτο- και μικρο-ηλεκτρονική. Είναι συν-συγγραφέας άνω των 220 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με κριτές (h-factor 39) και περισσοτέρων των 80 ανακοινώσεων σε διεθνή συνέδρια. Επίσης συν-διδάσκει σε δύο δια-πανεπιστημιακά μεταπτυχιακά προγράμματα του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και είναι αξιολογητής σε διεθνείς και εθνικούς χρηματοδοτικούς οργανισμούς.
Ο Δρ. Αθανάσιος Στούμπος είναι Διπλ. Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ, κάτοχος MSc και PhD στη Ρευστοδυναμική (von Karman Institute, Belgium). Έχει διατελέσει αναλυτής στο Κέντρο Ερευνών Mol (Βέλγιο), μεταδιδακτορικός ερευνητής στο von Karman Institute, Επισκέπτης Ερευνητής στο University of Southern California και Συνεργαζόμενος Ερευνητής στο Ινστ. Φυσικοχημείας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Σήμερα είναι Διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και προΐσταται του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Ερευνών. Eίναι Αντιπρόεδρος του ΤΕΣ Ενέργειας και συν-συγγραφέας 175 δημοσιεύσεων σε διεθνή περιοδικά με κριτές, 25 κεφαλαίων σε βιβλία και άνω των 200 ανακοινώσεων σε εθνικά και διεθνή συνέδρια με >3000 ετεροαναφορές στο έργο του. Έχει συμμετάσχει (ως Συντονιστής Κοινοπραξίας και Επιστημονικός Υπεύθυνος) στην υλοποίηση πλήθους εθνικών και Ευρωπαϊκών έργων στην ευρύτερη θεματική περιοχή της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος. Είναι προσκεκλημένος αξιολογητής ερευνητικών και αναπτυξιακών έργων και προτάσεων στους παραπάνω τομείς στις ΗΠΑ (DoΕ), Eυρωπαϊκή Επιτροπή, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, κλπ. Έχει επιβλέψει σημαντικό αριθμό μεταδιδακτορικών ερευνητών και υποψηφίων διδακτόρων, ενώ είναι προσκεκλημένο μέλος Jury διδακτορικών υποψηφίων στο Πανεπ. Bordeaux και το Πανεπ. Joseph Fourier (Grenoble) και Jury Habilitation στο Πανεπ. Joseph Fourier.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Κέντρο ορίστηκε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.  Στις αρμοδιότητές του ανήκουν μεταξύ άλλων, η παρακολούθηση του ερευνητικού, τεχνολογικού και αναπτυξιακού προγράμματος των Ινστιτούτων και η συμβολή στη διαμόρφωση της στρατηγικής και της πολιτικής του Κέντρου για την έρευνα και την στήριξη της καινοτομίας.

Curriculum vitae Stavros Katsanevas (click here)
Noah Harding Professor of Computer Science Professor of Bioengineering Professor of Computer and Electrical Engineering Professor of Mechanical Engineering Rice University https://www.cs.rice.edu/~kavraki/short_bio.html
Director Institute of Medical Radiation Biology University of Duisburg-Essen https://www.uni-due.de/radiation-biology/iliakis-new.shtml
Department of Medical Biochemistry and Microbiology Uppsala University https://katalog.uu.se/profile/?id=N96-1274
Dean of the USC Viterbi School of Engineering and the Zohrab Kaprielian Chair in Engineering https://viterbischool.usc.edu/leadership/yanniscyortsos/
Deputy President Professor, Fellow IEEE KTH https://www.kth.se/profile/mostling/page/full-cv
Bloomberg Distinguished Professor Johns Hopkins https://engineering.jhu.edu/chembe/faculty/michael-tsapatsis/

Η Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (ΕΗΔΕ) συστάθηκε με βάση τον ν. 4521/2018, με σκοπό να διασφαλίσει την ορθή δεοντολογικά διεξαγωγή των ερευνητικών έργων του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Κύρια αποστολή της ΕΗΔΕ είναι η υποστήριξη των ερευνητών στην εναρμόνιση των προτάσεών τους με τις σχετικές προβλέψεις της νομοθεσίας και των γενικά αναγνωρισμένων κανόνων δεοντολογίας της έρευνας.

Επί πλέον, η Επιτροπή αναλαμβάνει τη διαρκή ενημέρωση των ερευνητών και του διοικητικού-τεχνικού προσωπικού του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για εξελίξεις στα θέματα του αντικειμένου της. Επίσης,  αναπτύσσει ευρύτερες πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στη δεοντολογία της έρευνας, καθώς και συνεργασίας με ομόλογους και συναφείς θεσμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχετικά Αρχεία:

Απόφαση Ανανέωση θητείας Μελών ΕΗΔΕ
Κείμενα Βασικής Νομοθεσίας και Δεοντολογίας

Νομικός, διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών  (1995). Από το 2001 είναι επιστημονικός συνεργάτης και νομικός σύμβουλος της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής. Συγγραφέας του δίτομου έργου «Βιοδίκαιο» (Ι. Το πρόσωπο. ΙΙ. Από τη Βιοποικιλότητα στις Έξυπνες Μηχανές), καθώς και άλλων 5 μονογραφιών και άνω των 40 άρθρων και συμβολών σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά, έχει επίσης παρουσιάσει ανακοινώσεις σε περισσότερα από 80 διεθνή και εθνικά συνέδρια και σεμινάρια. Συμμετείχε σε διεθνή και εθνικά ερευνητικά προγράμματα, ιδίως στο πεδίο του δικαίου των νέων τεχνολογιών (βιοιατρική, βιοτεχνολογία, πληροφορική, τηλεπικοινωνίες). Από το 2004 διδάσκει Βιοδίκαιο στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοηθικής του Πανεπιστημίου της Κρήτης και από το 2017 στο MSc Biotechnology. Law, Regulation and Management του International Hellenic Univ. Διδάσκει επίσης στο πρόγραμμα e-learning «Ιατρική Δεοντολογία και Βιοηθική» του ΕΚΠΑ. Στο παρελθόν δίδαξε επί σειρά ετών στην Εθνική Σχολή Δικαστών και στην ΕΣΔΔ. Από το 2005 διετέλεσε εμπειρογνώμων της Ε.Ε. σε θέματα δικαίου και ηθικής ως αξιολογητής δεοντολογίας ερευνητικών προγραμμάτων στις νέες τεχνολογίες, ενώ έχει διατελέσει εμπειρογνώμων και της UNESCO. Μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών κυρίως για θέματα Υγείας και Έρευνας. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Έρευνας του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας Κλινικών Μελετών του ΕΟΦ, της Εθνικής Επιτροπής για την Προστασία των Ζώων Εργαστηρίου, του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Άνοια – Alzheimer, καθώς και των Δ.Σ. του ΙΚΥ και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Δικηγόρος Αθηνών, από το 1988.
Η Ευαγγελία Λιβανίου είναι απόφοιτος του Τμήματος Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ (1981) και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στη Φαρμακευτική (εκπόνηση διατριβής: ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», απονομή τίτλου: Πανεπιστήμιο Πατρών, 1988). Υπήρξε μεταδιδακτορική υπότροφος του Ιδρύματος Alexander von Humboldt και εργάσθηκε ως συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Tuebingen, στη Γερμανία. Το 1995 εξελέγη ερευνήτρια Γ´, το 1998 εξελίχθηκε σε ερευνήτρια Β΄ και από το 2004 υπηρετεί ως Ερευνήτρια Α´ στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» [Ινστιτούτο Ραδιοϊσοτόπων & Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων (ΙΡΡΠ), σήμερα τμήμα του Ινστιτούτου Πυρηνικών & Ραδιολογικών Επιστημών & Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας (ΙΠΡΕΤΕΑ)]. Το γνωστικό της αντικείμενο είναι η Ανοσοχημεία και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τη μελέτη βιοδραστικών μορίων (κυρίως, πεπτιδίων με ανοσοτροποποιητική δράση) καθώς και το σχεδιασμό, την ανάπτυξη, επισήμανση, αξιολόγηση και εφαρμογή αντιγόνων και αντισωμάτων για in vitro διαγνωστική χρήση. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από εκατό άρθρα σε διεθνή περιοδικά, πρακτικά διεθνών συνεδρίων και βιβλία, με περισσότερες από 1.000 ετεροαναφορές. Είναι κριτής ερευνητικών εργασιών σε πολλά περιοδικά. Έχει καθοδηγήσει διδακτορικές διατριβές, μεταπτυχιακές και πτυχιακές εργασίες φοιτητών σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και διδάσκει σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Υπήρξε αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΙΡΡΠ (2011-2012) και συμμετείχε επί πολλά έτη στο Συμβούλιο Εκπαίδευσης του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Από το 2014 συμμετέχει σε επιτροπές αξιολόγησης πρωτοκόλλων και γνωμοδότησης για την ευζωία ζώων εργαστηρίου του «Δημοκρίτου». Κατά το διάστημα 2014-2018 ήταν τακτικό μέλος της Επιτροπής (Βιο)Ηθικής και Δεοντολογίας (ΕΗΔ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Ο Δρ. Δρακούλης Γιαννουκάκος είναι Διευθυντής Ερευνών στον τομέα της Γενετικής του Ανθρώπου στο Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής του Ινστιτούτου Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Ενέργειας & Ασφάλειας (ΙΠΡΕΤΕΑ), ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος". Αποφοίτησε από το Τμήμα Χημείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1984. Έπειτα ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Ενζυμολογία στο Παρίσι ΧΙ και το Διδακτορικό του στη Βιοχημεία στο Παρίσι ΧΙΙ (1987-1991). Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός συνεργάτης στο Τμήμα Μοριακής Ιατρικής του Νοσοκομείου Beth Israel, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard (1991-94) και στη συνέχεια στον Τομέα Μοριακής Φαρμακολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (1994-95). Εξελέγη Ερευνητής Γ΄ στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» το 1995, ενώ το 1998 ίδρυσε το Εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής, το οποίο αργότερα αναπτύχθηκε ως εργαστήριο αναφοράς στον τομέα της Γενετικής του Καρκίνου στην Ελλάδα. Υπήρξε Διδακτικό Προσωπικό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2003-2004) στον τομέα της Μοριακής Βιολογίας. Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα: Κλινική Βιοχημεία - Μοριακή Διαγνωστική, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών (2007-σήμερα), Γενετική του Ανθρώπου, Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2014-σήμερα), Σχολή Οδοντιατρικής , Πανεπιστήμιο Αθηνών (2013-σήμερα) και Γενετική του Ανθρώπου, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2018). Η έρευνά του επικεντρώνεται στην ανάλυση των Συνδρόμων Προδιάθεσης στον Καρκίνο και των Σπανίων Ασθενειών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 120 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει υπάρξει κριτής σε διεθνή περιοδικά και ιδρύματα χρηματοδότησης. Έχει επιβλέψει δέκα διδακτορικές διατριβές στον τομέα της Γενετικής του Καρκίνου ενώ άλλες έξι βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα τελευταία πέντε χρόνια μετά από τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις έχει εγκαταστήσει την τεχνολογία της μαζικής παράλληλης αλληλούχησης του ανθρώπινου γενετικού υλικού (DNA) στο εργαστήριο Μοριακής Διαγνωστικής. Η έρευνα του έχει χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ελληνικό Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού "Alma Zois", την Ελληνική Συνεργαζόμενη Ογκολογική Ομάδα, την Ελληνική Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος και Φαρμακευτικών Εταιρειών. Συμμετέχει σε μεγάλες διεθνείς κοινοπραξίες για τη Γενετική του Καρκίνου (Consortium of Investigators of Modifiers of BRCA1 and BRCA2 - CIMBA, Breast Cancer Association Consortium - BCAC, Evidence-based Network for the Interpretation of Germline Mutant Alleles – ENIGMA, Ovarian Cancer Association Consortium – OCAC, The Triple Negative Breast Cancer Consortium- TNBCC, and The PALB2 Consortium).
Η Μαρίνα Μαρκέλλου είναι Δικηγόρος εξειδικευμένη στο Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας τον Σεπτέμβριο του 2005 στο Μονπελιε Γαλλίας, υποστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στις συμβάσεις εκμετάλλευσης πνευματικών δικαιωμάτων στη Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2009 (Άριστα με τα Συγχαρητήρια της Επιτροπής). Υπήρξε μεταδιδακτορικός υπότροφος του Πανεπιστημίου του Ποατιέ Γαλλίας για έξι μήνες (Νοέμβριος 2012-Μάρτιος 2013) όπου ερεύνησε το επιστημονικό θέμα «Appropriation Art υπό το πρίσμα του δικαίου της πνευματικής ιδιοκτησίας». Τα κύρια ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την πνευματική ιδιοκτησία (copyright, σήματα, ευρεσιτεχνίες) και την πολιτιστική κληρονομιά. Μέλος του εργαστηρίου CECOJI CNRS Γαλλίας και του Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Πνευματικής Ιδιοκτησίας, συμμετέχει συχνά ως νομικός εμπειρογνώμων σε ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα (CIHA conference 2012, ICIL conferences 2011, 2010, 2009, COUNTER workshop project 2009/IDABC project 2008). Είναι εξωτερικός ερευνητικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος όπου ασχολείται με ζητήματα ηθικής και δεοντολογίας της έρευνας στο πλαίσιο των ευρωπραϊκών προγραμμάτων HORIZON 2020. Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Μέλος σε πολλά ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο όπου διδάσκει δίκαιο του πολιτισμού, δίκαιο διανοητικής ιδιοκτησίας, δίκαιο ανταγωνισμού και δίκαιο προστασίας του καταναλωτή. Μιλά την Αγγλική, τη Γαλλική και την Ισπανική γλώσσα.
Ο Βασίλης Σταματόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και διδάκτωρ του τμήματος Εμβιομηχανικής του Πανεπιστημίου Strathclyde στην Γλασκώβη. Έχει διεθνεις πιστοποιήσεις για θέματα Project Management (PMP) και Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (CIPP/E). Εργάστηκε για τρία έτη ως Project Manager στο Νοσοκομείο Royal Brompton and Harefield NHS Trust στο Λονδίνο. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε τη μεταδιδακτορική του έρευνα στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών το 2008.Από το 2008 συνεργάζεται με το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας/Δίκτυο ΠΡΑΞΗ ως Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας. Από το 2010 ως και το 2016 ήταν το Εθνικό Σημείο Επαφής για τις Θεματικές "Ασφάλεια”, “Μεταφορές” και “Διάστημα” για το FP7 και τον Ορίζοντα 2020, εντεταλμένος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Από το 2015 μέχρι και σήμερα είναι ο συντονιστής της Εθνικής Πλατφόρμας Έξυπνης Εξειδίκευσης της ΓΓΕΤ που καθορίζει την Εθνική Στρατηγική Έρευνας και Καινοτομίας στον τομέα “Υγεία και Φάρμακα”. Το 2016 συν-ίδρυσε την εταιρία “Fraud Line IKE” με δραστηριότητα την επιχειρηματική ηθική, το “whistleblowing” (πλατφόρμες εμπιστευτικών και ανώνυμων αναφορών), την πρόληψη και αντιμετώπιση απάτης και διαφθοράς σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και την προστασία προσωπικών δεδομένων. Από το 2010 είναι τεχνικός υπεύθυνος στην εκπαιδευτική υποδομή “Εθνικό Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια - AVENUE”, το οποίο ιδρύθηκε από το “Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς”.
Ο Γιάννης Μπασιάκος είναι γεωλόγος και χρονολόγος του Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στην αρχαία μεταλλεία και στη χρονολόγηση (με Fission Tracks) από το Ινστιτούτο Μαξ-Πλανκ για την Πυρηνική Φυσική (Χαιδελβέργη/Γερμανία) και το Τμήμα Γεωλογίας του Rensselaer Polytechnic Institute (Troy/ΗΠΑ). Στην πρώτη 7ετία της υπηρεσίας του στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” ασχολήθηκε με την έρευνα ουρανίου και εργάσθηκε σε όλες τις γεωγραφικές και γεωλογικές ενότητες της Ελλάδος καθώς και στο ύπαιθρο διαφόρων χωρών της Κ.-Δ. Ευρώπης και της Μεσογείου. Οι “καλές πρακτικές” που ενδείκνυνται δεοντολογικά στις έρευνες περιβάλλοντος πεδίου και άπτονται θεμάτων διαφύλαξης και ανάδειξης της Πολιτισμικής/Τεχνολογικής Κληρονομιάς και του Αρχαίου Τοπίου, αποτελούν, λόγω της σχετικής πολυετούς ενασχόλησής του, προτεραιότητες και συνεισφορά του στις δραστηριότητες της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας της Έρευνας (ΕΗΔΕ), στην οποία συμμετέχει ως αναπληρωματικό μέλος. Αφυπηρέτησε από το Κέντρο στις 31/12/2016 και από το 2018 του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του Ομότιμου Ερευνητή του ΙΝΝ. Από το 2008 είναι κύριος Επιμελητής Έκδοσης (Editor-in-Chief) του αρχαιομετρικού περιοδικού Archaeological and Anthropological Science, με IF 2.41.
Ο Εμμανουήλ Σαρειδάκης είναι Κύριος Ερευνητής στο Εργαστήριο Υπερμοριακής και Δομικής Χημείας του Ινστιτούτου Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας, ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» και Επίτιμος Ερευνητής (Honorary Research Fellow) της Ιατρικής Σχολής του Imperial College London. Σπούδασε Φυσική στο Imperial College, από όπου έλαβε και το Διδακτορικό του στη Βιοφυσική-Κρυσταλλογραφία το 1995. Εργάσθηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Imperial College, το ΙΤΕ Κρήτης και τον «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ». Το 2017 εργάσθηκε ως επισκέπτης ερευνητής στο Centre de Biophysique Moleculaire, CNRS-Orleans, με υποτροφία Le Studium-Marie Curie. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη θεωρία και μεθοδολογία κρυστάλλωσης μακρομορίων και στην κρυσταλλογραφία μακρομορίων αλλά και μικρότερων οργανικών μορίων βιολογικού και ιατρικού ενδιαφέροντος. Έχει δημοσιεύσει 42 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, με πάνω από 2000 ετεροαναφορές και h-factor 23. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών από το London School of Economics and Political Science (London University) και συγγραφέας του βιβλίου «Βιοηθική. Ηθικά προβλήματα των νέων βιοϊατρικών τεχνολογιών» (Εκδόσεις Παπαζήση, Αθήνα 2008), το οποίο βρίσκεται σε καταλόγους προτεινόμενων βιβλίων πολλών τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Ο Βεργόπουλος Δημήτρης είναι μεταδιδάκτορας στο Τμ. Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με ερευνητικό αντικείμενο την «Αναλυτική μεγάλων δεδομένων στην Εκπαίδευση, τον Τουρισμό, την Υγεία και τον Πολιτισμό - Εξόρυξη δεδομένων με αλγορίθμους Τεχνητής νοημοσύνης». Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο ΕΚΠΑ με τίτλο «Τεχνητή νοημοσύνη – Ηθική ευθύνη – Σύγχρονη και εξ αποστάσεως εκπαίδευση», είναι κάτοχος τριών μεταπτυχιακών στα «Πληροφοριακά Συστήματα» (ΕΑΠ), στην «Ηθική Φιλοσοφία» ΕΚΠΑ- Παν. Πελοποννήσου και «Computer Science and Adult Education» Middlesex University και κάτοχος τριών πτυχίων «Μαθηματικού κατ. Πληροφορικής», «Διοίκησης επιχειρήσεων και Οργανισμών» και «Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής». Διδάσκει στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος και στο ΤΕΙ Πελοποννήσου ενώ έχει εργαστεί στην Α’ και Β’θμια εκπαίδευση ως καθηγητής Πληροφορικής. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει εργασίες του σε Πανελλήνια, Διεθνή Παγκόσμια συνέδρια, είναι ανώνυμος κριτής εργασιών σε Διεθνές περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα ως ερευνητής ή επιστημονικός συνεργάτης με εταίρους το Αριστοτέλειο Παν Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), το Παν Πελοποννήσου, το ΕΚΔΔΑ, τον ΕΟΠΠΕΠ, κλπ. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Μεσσηνιακού Σωματείου Επαφής με τη Νόσο Alzheimer (ΜΕ.Σ.Ε.Ν.Α.), τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Ηθικής, της ΕΠΕ (Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος), της ΜΕΝΣΑ Ελλάδος, της ΕΕΠΕΚ (Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας), της ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Επίσης έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμου Καλαμάτας, μέλος της Επιτροπής διαχείρισης του ΠΕΠ Πελοποννήσου (ΕΥΔΕ), Πρόεδρος ΝΠΔΔ και μέλος Επιτροπών του Δ. Καλαμάτας.
H Δρ Zαφειρούλα (Ηρώ) Γεωργούση είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας του Παν/μιου Πατρών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Queen Elizabeth College του Παν/μίου του Λονδίνου και διδακτορικό από το Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ για μελέτες που πραγματοποίησε στο Eθνικό Ίδρυμα Ερευνών και στο Παν/μιο της Ruhr στο Βochum, Γερμανίας. Υπήρξε μεταδιδακτορικός Συνεργάτης, αρχικά στο Tμήμα Φυσιολογικής Χημείας του Παν/μίου της Ruhr (06-09/1986) και στη συνέχεια στο Howard Hughes Medical Institute του Παν/μίου Vanderbilt (1986-1989) στο Nashville, Tennessee των ΗΠΑ, στο ΕΚΕΦΕ «Δ» (1990-1994) και στο Παν/μιο της Γλασκώβης (1994-1995). Από τον Ιούλιο του 1995 μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής του εργαστήριου Κυτταρικής Σηματοδότησης και Μοριακής Φαρμακολογίας του Ινστιτούτου Βιοεπιστημών και Εφαρμογών (ΙΒΕ) στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος". Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μελέτη της λειτουργίας και κυτταρικής σηματοδότησης των υποδοχέων που συζευγνύονται με G πρωτεΐνες (GPCRs) με έμφαση στους οπιοειδείς υποδοχείς. Η ομάδα της προσδιόρισε α) πρωτεΐνες-νέους φαρμακολογικούς στόχους, με τις οποίες οι οπιοειδείς υποδοχείς αλληλεπιδρούν πυροδοτώντας νέα σηματοδοτικά μονοπάτια, β) μεταγραφικούς παράγοντες και ρυθμιζόμενα από αυτούς γονίδια, η λειτουργικότητα και δράση των οποίων τροποποιείται μετά από χορήγηση ναρκωτικών ουσιών μέσω αλλαγών στη νευριτική ανάπτυξη και τη νευρωνική διαφοροποίηση και γ) «έξυπνα πεπτιδικά φάρμακα» ως πιθανά αναλγητικά νέας γενιάς με χρήση τεχνολογιών λειτουργικής γονιδιωματικής. Η Ζ.Γ έχει 49 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, είναι κάτοχος ενός διπλώματος ευρεσιτεχνίας. Οι μελέτες της έχουν βραβευθεί από i) το Ιnternational Warsaw Invention Show (IWIS, Poland), ii) την Ιnternational Federation of Inventors, iii) τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ΟΒΙ, και iv) την Πολωνική Κυβέρνηση στα πλαίσια ταυτοποίησης του φαρμακολογικού χαρακτηρισμού νέων βιοενεργών μορίων με αναλγητική δράση. Έχει εκπαιδεύσει ένα μεγάλο αριθμό φοιτητών σε προ- και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι μέλος του Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Βιολογίας στις Νευροεπιστήμες "Αthens Ιnternational Μaster's Programme in Νeurosciences", και είναι συν-συντονίστρια του μαθήματος«Cellular and Molecular Neuroscience». Διδάσκει επίσης στα μεταπτυχιακά τμήματα του Βιολογικού Τμήματος του ΕΚΠΑ (“Cellular and Molecular Neuroscience”), στην Ιατρική Σχολή (“Molecular and Applied Physiology”) και στο Διιδρυματικό Μsc πρόγραμμα του Παν/μιου Πατρών («Εφαρμοσμένη Βιοχημεία, Κλινική Χημεία, Βιοτεχνολογία και Αξιολόγηση Φαρμακευτικών Προϊόντων») και συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παν/μιου της Catania, στην Ιταλία. Διατέλεσε εκλεγμένο μέλος του Επιστημονικού Συμβούλιου του ΙΒΕ-ΕΚΕΦΕ «Δ», του Συμβουλίου της Εταιρείας «Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων Προαγωγής Ψυχικής Υγείας» «Αργώ», της ομάδας εργασίας Προτάσεων στο Σχέδιο Νόμου: «Θεσμικό Πλαίσιο Έρευνας και Τεχνολογίας με αντικείμενο τη συμμετοχή των γυναικών Eπιστημόνων στις Εθνικές Επιτροπές Επιστημών Έρευνας και Τεχνολογίας». Υπήρξε μέλος της Επιτροπής σύνταξης της πρότασης για την Εθνική Ερευνητική Υποδομή OPENSCREEN-GR στο πλαίσιο του ΕSFRI, που χρηματοδοτήθηκε από τη ΓΓΕΤ, μέλος της WISE group της FEBS και εκλεγμένο μέλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Συνεργαζόμενων Ερευνητών του ΕΚΕΦΕ "Δ". Συμμετέχει ενεργά στις ευρωπαϊκές κοινοπραξίες “EnBEST” και “Νοrmolife” και είναι Εθνικός εκπρόσωπος των COST actions CM1207, GLISTEN: GPCR Ligand Interactions, CA18133, ERNEST “European Research Network on Signal Transduction” και. ADHER´N RISE CA18240. H ομάδα της έχει χρηματοδοτηθεί από διάφορα εθνικά ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα της ΓΓΕΚ (Αριστεία ΙΙ, ΕΠΑΝ, ΥΠΕΡ, ΠΡΑΞΕ, διακρατικές συνεργασίες με Ιταλία, Πολωνία, Ουγγαρία) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TMR EnBEST, EU-FP6 NORMOLIFE και ENAROMaTIC (FP7 HEALTH-F3-2008-22292).
Η Στέλλα Οίκουτα είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο από το ίδιο πανεπιστήμιο. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών από το 2013 και έχει εργαστεί σε υποθέσεις ποινικού και αστικού δικαίου. Από το 2016 εργάζεται παράλληλα ως εξωτερικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» με αντικείμενο τη διαχειριστική/νομική υποστήριξη ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Ινστιτούτο. Έχει συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες όπως η συγγραφή του Εθνικού Σχεδίου για την Ανοικτή Επιστήμη κ.ά.
Διοικητικός Συνεργάτης στο Γραφείο Νομικής Υποστήριξης του ΕΚΕΦΕ «Δ» douka@admin.demokritos.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ

Skip to content