ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ«ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ

Aγ. Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013
 

Οι ερευνητές εξερευνούν το καλλιτεχνικό πεδίο!

Αν η εικόνα που έχετε για τον ερευνητή είναι αυτή ενός ανθρώπου πάνω από τον πάγκο του εργαστηρίου, καιρός να δείτε μια άλλη πλευρά του! Γιατί ο ερευνητής, αναζητώντας νέους δρόμους έκφρασης, διοχετεύει τη δημιουργικότητά του και στην τέχνη: στη μουσική, τα εικαστικά, τη λογοτεχνία.

Στο ξεκίνημα της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», με αφορμή τις δράσεις στο πλαίσιο της «Βραδιάς Ερευνητή 2013», προσκαλεί όλους τους εργαζομένους στα Ερευνητικά Κέντρα, τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 18:00, σε μία ξεχωριστή βραδιά με πολλή μουσική, εικαστικά ερεθίσματα και απροσχεδίαστη συζήτηση.

Τη βραδιά αυτή θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης εικαστικών έργων που αποτυπώνουν αδρά την ενδιαφέρουσα συνομιλία επιστήμης και τέχνης. Το μουσικό μέρος θα αναλάβει ο Πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ, Θανάσης Κωνσταντόπουλος, μαζί με το Blues-Rock συγκρότημα «Nick & the Backbone» καθώς και μία ομάδα επιστημόνων από διαφορετικά Ερευνητικά Κέντρα που θα μας ταξιδέψει σε μελωδικούς δρόμους της ελληνικής και ξένης μουσικής.


Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040, 3039
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr