ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 4 Απριλίου 2013
 

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Hellenic Mobile Cluster που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

 

Στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» φιλοξενήθηκε η παρουσίαση των δραστηριοτήτων του Hellenic Mobile Cluster (HMC), ενός συνεργατικού σχηματισμού επιχειρήσεων, ερευνητικών και άλλων φορέων που αναπτύσσεται με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ).

Στην εκδήλωση παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος εστίασε στην αναγκαιότητα τέτοιων συνεργειών για την ανάπτυξη.

Τη συζήτηση που ακολούθησε με θέμα: «Τριπλή έλικα και ανάπτυξη: Η ανάδειξη των συνεργειών ανάμεσα σε ερευνητικούς φορείς, επιχειρήσεις και πολιτεία» και συντονιστή τον Γιώργο Καραντώνη, Γενικό Γραμματέα του ΣΕΚΕΕ, άνοιξε με ομιλία του ο Δρ. Νίκος Κανελλόπουλος, Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Ο Δρ. Ν. Κανελλόπουλος παρουσίασε τις δραστηριότητες και τα κυριότερα σημεία του επιστημονικού και επιχειρησιακού προγράμματος του Κέντρου, ενώ τόνισε τη σημασία της δυναμικής συμμετοχής των ερευνητικών φορέων σε συνεργατικούς σχηματισμούς.

Για να διαβάσετε το σχετικό δελτίο τύπου του ΣΕΚΕΕ
πατήστε εδώ.

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr