ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 12 Μαρτίου 2013
 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διεθνής εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων (B2B Networking Event) στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2013, οι εργασίες της διεθνούς εκδήλωσης με θέμα “Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα” που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος».

Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στους παραγωγικούς φορείς με περίπου 600 εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να δίνουν το παρόν στην πρόσκληση της Enterprise Europe Network – Hellas. Οι διμερείς συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της βιβλιοθήκης του Κέντρου δίνοντας την ευκαιρία σε ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις καθώς και ερευνητικούς οργανισμούς να διερευνήσουν πιθανότητες συνεργασίας και να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους στην Ευρώπη. Παράλληλα, στους χώρους του Κεντρικού Αμφιθεάτρου του «Δημόκριτου» πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ διαχειριστών επιχειρηματικών συστάδων (cluster meetings).

Είναι η πρώτη φορά που μια εκδήλωση τέτοιας εμβέλειας, η οποία κάλυπτε έξι κομβικούς για την ανάπτυξη τομείς – Τρόφιμα, Υλικά και Βασικές Τεχνολογίες Γενικής Εφαρμογής (KETs), Ενέργεια, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Φαρμακευτική Βιομηχανία / Επιστήμες Υγείας, Τουρισμό – και ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γίνεται εντός Ευρώπης. Το γεγονός, δε, ότι πραγματοποιήθηκε στο μεγαλύτερο ερευνητικό Κέντρο της χώρας σηματοδοτεί, εκτός των άλλων, την ανάγκη προώθησης μιας αναπτυξιακής στρατηγικής συνυφασμένης με την έρευνα και την καινοτομία.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.b2match.eu/athens-b2b/pages/home

Σχετικές Φωτογραφίες:

Φωτογραφίες από την Ημερίδα “Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020»: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα” που φιλοξενήθηκε στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του «Δημόκριτου» στις 11 Μαρτίου 2013:

Τον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υποδέχτηκε ο Δ/ντής και Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δρ. Νίκος Κανελλόπουλος
Ο Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την εναρκτήρια ομιλία του
   
Στην εκδήλωση πραγματοποίησε ομιλία και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Antonio Tajani
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστής Χατζηδάκης.
   
Οι εργασίες της πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκαν στο κατάμεστο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
   
   
Οι διμερείς συναντήσεις (B2B Networking Event) πραγματοποιήθηκαν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της βιβλιοθήκης του «Δημόκριτου» στις 12 Μαρτίου 2013 
   

 

 

   

 

 

 

 
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr