ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2013
 

To Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, κ. Αλέξης Τσίπρας

 

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» επισκέφθηκε την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, κ. Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος κ. Θεανώ Φωτίου, κ. Τάσο Κουράκη και κ. Παναγιώτη Κουρουπλή.

Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Δρ. Νίκο Κανελλόπουλο, και τα μέλη του Δ.Σ. για τις ερευνητικές δραστηριότητες και αναπτυξιακές προοπτικές του «Δημόκριτου», ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

Η επίσκεψη έκλεισε με ομιλία-συζήτηση του κ. Τσίπρα με τους εργαζομένους, όπου τέθηκαν ζητήματα καίριας σημασίας για την πορεία της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στην Ελλάδα καθώς και το μέλλον των Ερευνητικών Κέντρων της χώρας.


Φωτογραφίες από την επίσκεψη του κ. Αλέξη Τσίπρα στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

   
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, κ. Αλέξης Τσίπρας, και οι βουλευτές του κόμματος, κ. Θεανώ Φωτίου, κ. Τάσος Κουράκης και κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, κατά τη συνάντηση με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Δρ. Νίκο Κανελλόπουλο, και τα μέλη του Δ.Σ.
Ο Δρ. Νίκος Κανελλόπουλος προσφέρει στον κ. Αλέξη Τσίπρα και στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ αναμνηστικά δώρα.
   
   
Ο Δρ. Γιώργος Φανουράκης, Ερευνητής Α’ του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, και ο Δρ. Νίκος Κανελλόπουλος ξεναγούν τον κ. Αλέξη Τσίπρα στο Εργαστήριο του Επιταχυντή.
Ο Δρ. Νίκος Γλέζος, Ερευνητής Α’ του Ινστιτούτου Προηγμένων Υλικών, Φυσικοχημικών Διεργασιών, Νανοτεχνολογίας και Μικροσυστημάτων, ξεναγεί τον κ. Αλέξη Τσίπρα στον Καθαρό Χώρο.
   
   
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση με τους εργαζομένους του Κέντρου.
Οι εργαζόμενοι του Κέντρου κατά την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα.
   
   
 

Οι φωτογραφίες είναι της Εύης Φυλακτού

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr