ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2012
 

Επίσκεψη πενταμελούς Κινεζικής αντιπροσωπείας από την επαρχία του Jiangxi της Κίνας στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

 

Tο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» επισκέφτηκε την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 Κινέζικη Αντιπροσωπεία από τον Οργανισμό Επιστήμης και Τεχνολογίας της επαρχίας Jiangxi της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο κ. Wu Wenfeng, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε συνάντηση με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δρ. Νίκο Κανελλόπουλο, και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες και τα κυριότερα σημεία του επιστημονικού και επιχειρησιακού προγράμματος του Κέντρου. Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, καθώς και επίσκεψη σε επιλεγμένα εργαστήρια, όπου διεξάγονται πρωτοποριακές επιστημονικές έρευνες, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας από την επαρχία Jiangxi της νοτιοανατολικής Κίνας ήταν ο κ. Zhou Xiaogang, Διευθυντής του Φορέα Υποστήριξης Έρευνας και Τεχνολογίας, ο κ. Li Youyong, Αναπληρωτής Διευθυντής του Μουσείου Επιστήμης και Τεχνολογίας, ο κ. Shen Xianhua, Καθηγητής της Ακαδημίας Γεωργικών Επιστημών, και ο κ. Lu Hongxian, Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Nanchang, πρωτεύουσας της επαρχίας Jiangxi, συνοδευόμενοι από τον κ. Xuejun Liang, Επιστημονικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα. Στη συνάντηση παρευρέθηκε, επίσης, ο κ. Γεώργιος Λαρίσσης, σύμβουλος στο Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

H επίσκεψη διεξήχθη σε καλό κλίμα και βοήθησε να τεθούν οι βάσεις για μια καλή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών τόσο σε επιστημονικό όσο και επιχειρηματικό επίπεδο.

Φωτογραφίες από την επίσκεψη της πενταμελούς Κινεζικής αντιπροσωπείας από την επαρχία του Jiangxi της Κίνας στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»:

Τα μέλη της Κινεζικής αντιπροσωπείας κατά την επίσκεψή τους στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
Ο επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας, κ. Wu Wenfeng, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Επιστήμης και Τεχνολογίας της επαρχίας Jiangxi της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δρ. Νίκο Κανελλόπουλο
   
Επίσκεψη της Κινεζικής αντιπροσωπείας στο Ινστιτούτο Βιοεπιστημών και Εφαρμογών
 
Επίσκεψη της Κινεζικής αντιπροσωπείας στο Ινστιτούτο Πυρηνικών και Ραδιολογικών Επιστημών, Ενέργειας, Τεχνολογίας και Ασφάλειας
Επίσκεψη της Κινεζικής αντιπροσωπείας στο Ινστιτούτο Προηγμένων Υλικών, Φυσικοχημικών Διεργασιών, Νανοτεχνολογίας και Μικροσυστημάτων

 

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr