ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2012
 

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Έρευνας & Τεχνολογίας, Καθηγ. Β. Μάγκλαρη,
στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

 

Tο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» επισκέφτηκε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 ο Καθηγ. Β. Μάγκλαρης, Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΕΦΕ «Δ», κατά την οποία παρουσιάστηκαν από τον Δ/ντή και Πρόεδρο του Δ.Σ., Δρ. Ν. Κανελλόπουλο, οι δραστηριότητες και τα κυριότερα σημεία του επιστημονικού και επιχειρησιακού προγράμματος του Κέντρου. Κατόπιν, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε τα πέντε Ινστιτούτα του Κέντρου, όπου ενημερώθηκε για τις ερευνητικές δραστηριότητες και τα επιστημονικά επιτεύγματα κάθε Ινστιτούτου.

Στο κλείσιμο της επίσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με το προσωπικό του Κέντρου. Ο κ. Μάγκλαρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο που παράγεται στο ΕΚΕΦΕ «Δ», αναγνώρισε τη συνεισφορά του ανθρώπινου δυναμικού του Κέντρου στην έρευνα και εκπαίδευση των Ελλήνων επιστημόνων και απάντησε στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων αναφορικά με τη λειτουργία του Κέντρου και τις προοπτικές έρευνας στην Ελλάδα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό Αμφιθέατρο «Θέμις Κανελλόπουλος» και κρίθηκε εποικοδομητική και από τις δυο πλευρές.


Φωτογραφίες από την Επίσκεψη του ΓΓΕΤ:

Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Καθηγ. Β. Μάγκλαρης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Εργαστήριο Επιταχυντού Tandem του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"
Ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Καθηγ. Β. Μάγκλαρης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο χώρο του Ερευνητικού Πυρηνικού Αντιδραστήρα του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"
   
O Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, Καθηγ. Β. Μάγκλαρης,  στη συνάντησή του με το προσωπικό του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"
Γενική άποψη του Κεντρικού Αμφιθεάτρου του ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” κατά τη συζήτησή του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Καθηγ. Β. Μάγκλαρη, με το προσωπικό του Κέντρου

 

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr