ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 16 Οκτωβρίου 2012
 

Πώς η Ελλάδα της κρίσης θα προσελκύσει ξένους επενδυτές:
Διακεκριμένοι ξένοι και Έλληνες ειδικοί στη χάραξη στρατηγικής και πολιτικής
συναντιούνται στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για να προτείνουν λύσεις

 

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από μια κρίση για να γίνουμε καινοτόμοι, υποστηρίζουν οι σύμβουλοι χάραξης πολιτικής. Η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για καρποφόρες συνεργασίες, ξεκάθαρους εθνικούς στόχους, προσανατολισμό δυνάμεων, ενώ την ίδια στιγμή επιτάσσει άμεση προσέλκυση επενδύσεων. Πώς μπορεί όμως η Ελλάδα να γίνει πόλος έλξης ξένων επενδυτών; 

Τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012 στο Αμφιθέατρο «Θέμις Κανελλόπουλος» του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» σε μια συνάντηση κορυφαίων Ευρωπαίων συμβούλων στρατηγικής, εκπροσώπων μεγάλων επενδυτικών ομίλων του εξωτερικού και διακεκριμένων καθηγητών οικονομικών θα μπουν οι πυλώνες για τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού επενδυτικού πλαισίου προσέλκυσης ξένων επενδυτών στην Ελλάδα και θα συζητηθούν νέες προσεγγίσεις στον τρόπο σχεδίασης εθνικών στρατηγικών προσέλκυσης επενδύσεων από το εξωτερικό. Στη συνάντηση θα παραστούν ο επικεφαλής του τομέα επενδύσεων της υπηρεσίας του ΟΗΕ για το εμπόριο και την ανάπτυξη στη Γενεύη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, ο Πρόεδρος του Invest in Greece και ο Αναπληρωτής Επιτελικός Διευθυντής του Ομίλου των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.

Η συνάντηση θα είναι ανοικτή στο κοινό καθώς και σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.


Σχετικά Links:
1. Ανακοίνωση της συνάντησης
2. Αναλυτικό πρόγραμμα της συνάντησης

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr