ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
 
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012
 

«Πως μια ιδέα μετατρέπεται σε προϊόν;»

Ο διακεκριμένος σύμβουλος στρατηγικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης κ. Κώστας Μάλλιος  ξετύλιξε τις γνώσεις και την εμπειρία του πάνω στην αξιοποίηση και διαχείριση της πνευματικής ιδιοκτησίας στους ερευνητές του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

 

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» επισκέφθηκε τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ο ελληνικής καταγωγής διακεκριμένος σύμβουλος στρατηγικής, κ. Κώστας Μάλλιος, και έδωσε διάλεξη με τίτλο “Ideas have value – the real world pitfalls of not protecting your IP”. Έπειτα από μια επιτυχημένη δεκαπενταετή θητεία ως Γενικός Διευθυντής Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Microsoft Corporation, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, ο κ. Μάλλιος, είναι αντιπρόεδρος σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διαχείρισης πνευματικής ιδιοκτησίας, της Intellectual Ventures.

Αυτή την πολύτιμη εμπειρία του από τον επιχειρηματικό κόσμο ήρθε να μοιραστεί ο κ. Μάλλιος με την ερευνητική κοινότητα του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και να ανοίξει νέες διόδους σκέψης και δράσης τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Μέσα από μια περιεκτική παρουσίαση, ανέλυσε την αξία της εκμετάλλευσης των ερευνητικών και τεχνολογικών αποτελεσμάτων με σκοπό την κατοχύρωση πατεντών και έδωσε πρακτικές κατευθύνσεις στους νέους ερευνητές για τα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν ώστε να καταφέρουν να αξιοποιήσουν τις ιδέες τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η επιχειρηματικότητα είναι αποτέλεσμα διαχείρισης ρίσκων», και το ρίσκο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της φύσης των νέων. Ο κ. Μάλλιος έδωσε χώρο σε πολλές ερωτήσεις από το κοινό ανταλλάσσοντας ενδιαφέρουσες απόψεις με όλους.

 
Σχετικό link: Βιογραφικό σημείωμα του κ. Κώστα Μάλλιου
 

 

   

O κ. Κώστας Μάλλιος με τον πρόεδρο του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" Δρ. Νίκο Κανελλόπουλο πριν την έναρξη της ομιλίας του

Ο κ. Κώστας Μάλλιος στην ομιλία που έδωσε στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" με θέμα "ideas have value - the real world pitfalls of not protecting your IP"

 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου,
Τηλ. 210- 650-3002, 210-650-3040,
Fax: 210-650-3260, email: pr@central.demokritos.gr, http://www.demokritos.gr