ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 27 Ιουλίου 2012
 

Συμμετοχή του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στην έκθεση "NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo”

 

Tο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συμμετείχε στην 2η Διεθνή Έκθεση για τις Nανοτεχνολογίες και τα Οργανικά Ηλεκτρονικά, “NΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012 Expo”, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από στις 2-6 Ιούλιου στo πλαίσιο της διοργάνωσης “ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012”.

Στο περίπτερό του ΕΚΕΦΕ «Δ» παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητές του Κέντρου στον τομέα της νανοτεχνολογίας με βασικό στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών για την πρωτοποριακή έρευνα που διεξάγεται αλλά και για την αξιοποίησή της στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Τα εκθέματα του «Δημόκριτου» τράβηξαν τα βλέμματα των επισκεπτών της έκθεσης, των μελών της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, καθώς και των ΜΜΕ. Μεταξύ άλλων, το περίπτερο του Κέντρου επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης, καθώς και εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

Η διοργάνωση “ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012” πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη Θεσσαλονίκη και είναι ένα πολυγεγονός διεθνών επιστημονικών, τεχνολογικών και επιχειρηματικών εκδηλώσεων που συνδιοργανώθηκε από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του Α.Π.Θ. και την HELEXPO Α.Ε. στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» μεταξύ 30 Ιουνίου – 7 Ιουλίου 2012.

Σχετικό link:

Ιστοσελίδα της διοργάνωσης “ΝΑΝΟΤΕΧNOLOGY 2012”: http://www.nanotexnology.com/

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr