ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ«ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ

Aγ. Παρασκευή, 29 Μαίου 2012
 

Δυνατότητες Έρευνας & Υποτροφίες στη Γερμανία
Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

 
 

Η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Δυνατότητες Έρευνας & Υποτροφίες στη Γερμανία», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012, ώρα 09:00-14:00 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων έρευνας στη Γερμανία και η δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων που διεξήγαγαν ή διεξάγουν έρευνα εκεί. Η εκδήλωση απευθύνεται πρωτίστως σε νέους πτυχιούχους και επιστήμονες που επιθυμούν να σπουδάσουν ή να συνεχίσουν το ερευνητικό τους έργο στη Γερμανία. Στο πλαίσιο αυτό, θα κινηθούν οι εισηγήσεις της κ. Ευφροσύνης Χελιώτη, Διευθύντριας Διεθνών Σχέσεων στο Helmholtz Association of German Research Centres, καθώς και των επιστημόνων που θα παρουσιάσουν το επιστημονικό έργο τους και θα μοιραστούν την εμπειρία που αποκόμισαν εργαζόμενοι στον γερμανικό ερευνητικό χώρο.

Στην ημερίδα θα συμμετέχει ο διακεκριμένος Έλληνας Επιστήμονας Δρ. Βασίλης Ντζιαχρήστος, επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιολογικής και Ιατρικής Απεικόνισης του Helmholtz Zentrum Munchen και του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου, ο οποίος έχει συμβάλει καθοριστικά στη διάγνωση των καρκινικών κυττάρων μέσω του πρωτότυπου συστήματος απεικόνισης που εισήγαγε. Ο Δρ. Ντζιαχρήστος καθώς και οι ερευνητές Βιβή Τσεβελέκη (Ινστιτούτο Παστέρ), Νίκη Χονδρογιάννη (Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών), Κωνσταντίνος Τίγκος (Fraunhofer-Institut Νυρεμβέργης) και Κωνσταντίνος Κοκκαλιάρης (Helmholtz-Zentrum Munchen), γνωρίζοντας εκ των έσω το γερμανικό ερευνητικό περιβάλλον, είναι σε θέση να δώσουν κατευθύνσεις σε νεότερους επιστήμονες.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση http://ic.daad.de/athen/.


Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι δωρεάν αλλά θα πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή ακολουθώντας τα βήματα στο σχετικό link:

https://www.eventora.com/el/Events/dynatothtes-ereynas-ypotrofies-sth-germania

Σχετικά links:

Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD): http://www.daad.gr

ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Γραφείο Εκπαίδευσης: http://edu.demokritos.gr

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr