ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 16 Μαρτίου 2012
 

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
23.02.2012

 

Το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» πραγματοποίησε την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου την ετήσια γιορτή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Κεντρικό Αμφιθέατρο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό. Στη συνέχεια, ο Δρ. Νίκος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθυντής του Κέντρου, αναφέρθηκε στις προοπτικές του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» και στην ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών για περαιτέρω αξιοποίηση και μεγιστοποίηση των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων, ώστε να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ανάκαμψη της χώρας.  

Ακολούθησε απονομή τιμητικών πλακετών στους αφυπηρετήσαντες κατά το 2011 συναδέλφους για τη συμβολή τους στην πορεία του Κέντρου.

Επιπλέον, τo ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» θέλοντας να τιμήσει παλαιότερους και νυν εργαζομένους στο Κέντρο καθιέρωσε «Βραβείο Επιστημονικής Αριστείας» και «Βραβείο Προσφοράς στην ανάπτυξη του Κέντρου», τα οποία θα απονέμονται σε ετήσια βάση. Με το «Βραβείο Επιστημονικής Αριστείας» τιμήθηκαν για φέτος ο Δρ. Γεώργιος Κόρδας και ο Δρ. Αθανάσιος Δημουλάς ως Επιστημονικά Υπεύθυνοι προγραμμάτων του European Research Council (ERC Advanced Grants), ενώ με το «Βραβείο Προσφοράς στην ανάπτυξη του Κέντρου» τιμήθηκαν οι συνταξιούχοι ερευνητές Δρ. Σουζάνα Δανάλη, Δρ. Σπύρος Παπαγεωργίου και ο Δρ. Ευγένιος Χατζούδης.

Η εκδήλωση έκλεισε με κλήρωση δώρων για το προσωπικό του Κέντρου, τα οποία ευγενικά προσφέρθηκαν από τους χορηγούς:

Τράπεζα Πειραιώς: http://www.piraeusbank.gr
PreRed:      http://www.prered.com/
TRIAENA TOURS: http://triaenatours.gr/
ALBA EXPRESS TRAVEL:
ΠΛΑΙΣΙΟ:    http://www.plaisio.gr/
Life Science Chemilab: http://www.lsc.gr/page2.php
CARPET In:   http://www.carpetin.gr/
Pizza Fan:  http://www.pizzafan.gr/
Aposto Catering:    http://www.apostocatering.gr/

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ζ. Φλωράτου
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, email: florzo1@central.demokritos.gr