ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 15 Απριλίου 2011
 

Διάλεξη Καθ. Γιώργος Παυλάκης
Senior Investigator Head, Human Retrovirus Section NCI at Frederick

 

Στα πλαίσια της σειράς διαλέξεων «50 χρόνια προσφοράς στην επιστήμη, στην παιδεία και στην ανάπτυξη» είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον καθ. Γιώργο Παυλάκη (Senior Investigator Head, Human Retrovirus Section NCI at Frederick).

Η ομιλία του πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1.4.11 με τίτλο : AIDS: 30 χρόνια επιδημίας, και προοπτικές για νέα εμβόλια, ώρα 13:00 μ.μ. στο κεντρικό Αμφιθέατρο. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στα παρακάτω:

Τα τελευταία 30 χρόνια το AIDS εξελίχτηκε σε μια από τις πιο σοβαρές πανδημίες όλων των εποχών. Έχει επηρεάσει την άσκηση της Ιατρικής παγκόσμια, αλλά έχει και τεράστιες κοινωνικές, πολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις. Παρ’ όλο που η επιδημία συνεχίζει να επεκτείνεται, τα όπλα για την αντιμετώπιση της εξακολουθούν να βελτιώνονται. Η παγκόσμια κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας είχε καθοριστική συνεισφορά στην κατανόηση και αντιμετώπιση του AIDS, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται βαθμιαία σε χρόνιο αντιμετωπιζόμενο νόσημα. Σήμερα υπάρχουν ελπίδες για αποτελεσματικά εμβόλια, που είναι η πιο ρεαλιστική μέθοδος για τον περιορισμό και εξάλειψη της επιδημίας.  Η διάλεξη θα κάνει μια σύντομη ιστορική ανασκόπηση και θα αναλύσει την σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές για νέα εμβόλια και θεραπείες.

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Βιολογίας & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά. Η πολυκλαδικότητα του συντονίζεται από τα οκτώ Ινστιτούτα του: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ζ. Φλωράτου
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210- 650 3002, email : florzo1@central.demokritos.gr