ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 22 Απριλίου 2010
 

Παράδοση έργου ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
Από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
21/4/2010

 

Το όνειρο όλων των εργαζομένων του ΕΚΕΦΕ, η απόκτηση ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ/βόλλευ και τέννις έγινε πραγματικότητα με χρηματοδότηση και κατασκευή από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού.

Προσπάθειες, που διήρκεσαν πάνω από πέντε χρόνια, απέδωσαν καρπούς χάρις στην επιμονή του Δ/ντή και Προέδρου του ΔΣ του ΕΚΕΦΕ «Δ» Δρ. Δ. Νιάρχου, τις συστηματικές επαφές με την πολιτική ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Aθλητισμού και την συστηματική παρακολούθηση του θέματος από τον κ. Γ. Χατζηκωνσταντίνου, την συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Κέντρου, των συλλόγων και όλου του προσωπικού.

Στην τελετή παράδοσης του έργου -όχι λειτουργίας- παραβρέθηκαν από το ΕΚΕΦΕ «Δ» ο Δ/ντής και Πρόεδρος του Δρ. Δ. Νιάρχος, ο Δ/ντης του ΙΜΕΛ  Δρ. Δ. Τσουκαλάς, τα μέλη της επιτροπής του Αθλητικού Κέντρου  κ. Αικ. Παναγιωτοπούλου, κ. Γ. Χατζηκωσνταντίνου και ο κ. Δ. Μωραϊτης , ο κ. Ζ. Αγγελής Προιστάμενος της ΔΤΕ και ο συνάδελφος «καθηγητής» του τέννις Δρ. Γ. Σαββίδης.

Από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού παραβρέθηκαν οι κ. Δ. Κυριαζής, Προϊστάμενος της Δ/νσης Κατασκευών και οι επιβλέποντες Μηχανικοί κκ. Δ. Φραγκουλόπουλος και Σπ. Μπαμίζας, οι οποίοι συνεχάρησαν το ΕΚΕΦΕ «Δ» για αυτή την πρωτοβουλία.

Από την κατασκευαστική εταιρεία παραβρέθηκαν  οι κκ. Πέτρος Ρέκκας και Π. Γιανούλας.

Με την ευκαιρία της παράδοσης έγιναν και δοκιμαστικές χρήσεις των εγκαταστάσεων από τους παρόντες, οι οποίοι αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Μετά την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας από το ΔΣ θα δοθούν σύντομα προς χρήση σε όλο το προσωπικό του Κέντρου.

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς Υγείας, Βιολογίας & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά. Η πολυκλαδικότητα του συντονίζεται από τα οκτώ Ινστιτούτα του: Βιολογίας, Επιστήμης Υλικών, Μικροηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πυρηνικής Τεχνολογίας και Ακτινοπροστασίας, Πυρηνικής Φυσικής, Φυσικοχημείας, Ραδιοϊσοτόπων και Ραδιοδιαγνωστικών Προϊόντων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ζ. Φλωράτου
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210- 650 3002, email : florzo1@central.demokritos.gr