Τρίτη 05 Μαρτίου 2016
 

Ο βραβευμένος καθηγ. κύριος Ιωάννης Ηλιόπουλος (Ecole Normale Superieure, Παρίσι) ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καλαμάτας

 

Ο βραβευμένος από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», Καθηγ. κύριος Ιωάννης Ηλιόπουλος (Ecole Normale Superieure, Παρίσι) ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καλαμάτας, σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο της Καλαμάτας, την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016.

Στη συνέχεια, ο καθηγ. Ιωάννης Ηλιόπουλος πραγματοποίησε διάλεξη ανοιχτή προς το ευρύ κοινό, με θέμα «Η έννοια του χώρου στη σύγχρονη φυσική» στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ, που διοργανώνει το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, Τμήματος Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας με θεματολογία: «ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ».

Τη διάλεξη παρακολούθησαν περί τα 200 άτομα. Τον καθηγ. Ιωάννη Ηλιόπουλο προλόγισε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, Δρ. Σωτήριος Χαρισόπουλος.

Στη φωτογραφία διακρίνονται από αριστερά ο Διευθυντής του Ινστιτουτούτου Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής Δρ. Σωτήριος Χαρισόπουλος, ο Καθηγητής κ. Ιωάννης Ηλιόπουλος και ο Αν. Καθηγητής κ. Νίκος Ζαχαριάς, Πρόεδρος Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.