ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
4 Απριλίου 2016
 
 
Athens Science Festival - Συμμετοχή του ΕΚΕΦΕ "Δ"
 

Σημαντική η συμμετοχή του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” στο Athens Science Festival που θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 5 Απριλίου έως την Κυριακή 10 Απριλίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με θέμα: «Εξελισσόμαστε με την επιστήμη».

Στο επισυναπτόμενο πρόγραμμα (πατήστε εδώ) απεικονίζεται η παρουσία του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” μέσα από 12 πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις που απευθύνονται σε μεγάλο φάσμα ηλικιών και καλύπτουν διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Στην επίσημη σελίδα του Athens Science Festival μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε ημέρας με το σύνολο των δράσεων.

Μια επιπλέον συμβολή στη διοργάνωση του Φεστιβάλ είναι η εφαρμογή WAYGOO του Εργαστηρίου Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής &Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” (διαθέσιμη προς χρήση από τις 3 Απριλίου για κινητά android και apple). Κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή στο κινητό σας, θα έχετε τη δυνατότητα  να πλοηγηθείτε στο χώρο του Φεστιβάλ και να πάρετε πληροφορίες για τα περίπτερα, τους χώρους και τα εκθέματα.

Tο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, ξεκίνησε το 2014 και κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει καθιερωθεί ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Κάθε άνοιξη, για μια εβδομάδα, οι κάτοικοι και τα σχολεία της Αθήνας εξερευνούν την επιστήμη μέσα από διασκεδαστικούς, καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους. Την ίδια στιγμή ερευνητές, δάσκαλοι, διακεκριμένοι επιστήμονες και καλλιτέχνες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να εξηγήσουν την επιστήμη τους και να κάνουν τον θεατή μέρος της.
 
 

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο διαδίκτυο:

LinkedIn | Facebook | YouTube | Twitter
 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.