ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία ProFouND «Μείνε Δυνατός, Μείνε Ευσταθής» - EE Flash Mob


Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ηλικιωμένων, την 1η Οκτωβρίου 2015, οι εταίροι του έργου ProFouND (http://profound.eu.com/) (Δίκτυο Διάδοσης σχετικά με την Πρόληψη των Πτώσεων των Ηλικιωμένων) το οποίο έχει μέλη σε όλη την Ευρώπη οργάνωσαν Flash Mobs ή έλαβαν μέρος σε ασκήσεις ενδυνάμωσης και ισορροπίας ώστε να ενημερώσουν το ευρύ κοινό για την πρόληψη των πτώσεων.


Το ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» συμμετείχε στο γεγονός αυτό, διοργανώνοντας μια εκδήλωση Flash Mob, στην οποία έλαβαν μέρος 25 άτομα από τον Ενιαίο Φορέα ΚΑΠΗ του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας με την υποστήριξη του κου Απόστολου Γ. Εμμανουηλίδη Φυσικοθεραπευτή - ΟEP Leader.


Συνολικά, στην Πανευρωπαϊκή εκστρατεία «Μείνε Δυνατός, Μείνε Ευσταθής» συμμετείχαν περισσότεροι από 500 ηλικιωμένοι και νεότεροι άνθρωποι από 9 Ευρωπαϊκές Χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Ελλάδα, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σκωτία, Ισπανία, Σουηδία, Ουαλία) επιπλέον της ειδικής φιλικής συμμετοχής του συμβούλου εταίρου μας στην Αυστραλία. Ο Δρ Όμηρος Παπαδόπουλος από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» δήλωσε: «Είμαστε ειλικρινά χαρούμενοι με την ανταπόκριση που είχε αυτή η πρωτοβουλία σε όλη την Ευρώπη. Ο ενθουσιασμός και η αφοσίωση των ηλικιωμένων ανθρώπων που έλαβαν μέρος φανερώνουν την αξία, να είναι η Τρίτη Ηλικία ενεργή».


Παρακολουθήστε εδώ το Flash Mob https://www.youtube.com/watch?v=iekHwmOh084.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αποτελεσματική πρόληψη των πτώσεων μπορούν να βρεθούν στο 

ProFouND.eu.com

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Δρ Όμηρος Παπαδόπουλος, 210 650 3004, homerpap@dat.demokritos.g
r

 

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο διαδίκτυο:

LinkedIn | Facebook | YouTube | Twitter
 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.