ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αγία Παρασκευή, Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015
 
 

Τα ρομπότ έρχονται! Συναντηθείτε μαζί τους στο «Δημόκριτο»!

 

Το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» φέτος για πρώτη χρονιά σχεδιάζει και υλοποιεί ρομποτικά εκπαιδευτικά προγράμματα για μικρά παιδιά 9-15 ετών στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή. Η δραστηριότητα ρομποτικής του Εργαστηρίου Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού Roboskel, θέλει να μοιραστεί με τους νεαρούς μας φίλους έναν κόσμο γοητευτικό και μυστηριώδη, τον κόσμο των ρομπότ. Σκοπός της εκπαιδευτικής δράσης είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των ρομπότ και να αγαπήσουν την επιστήμη της Ρομποτικής.

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (και για όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς) το Κέντρο μας θα είναι ανοικτό για τους μαθητές και τα σχολεία τους, που θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν ένα τρίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από εξειδικευμένο μουσειοπαιδαγωγό και θα περιλαμβάνει διάδραση με τα ρομπότ, ιστορική αναδρομή και διαδραστικά ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα παιδιά θα μπορέσουν έτσι θα μπορέσουν να αναπτύξουν δεξιότητες, την παρατηρητικότητά τους και να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και ειδικά την ρομποτική.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διοργανώνονται από το  Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων & Λογισμικού και του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». 

Για κρατήσεις θέσεων μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά στα παρακάτω τηλέφωνα.
 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:
ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
210 650 3002, 650 3055
email: robovisit.booking [at] iit.demokritos.gr, communications [at] central.demokritos.gr
Ιστοσελίδα: www.demokritos.gr,  http://schoolvisits.iit.demokritos.gr/robotics/2015/about

 

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο διαδίκτυο:

LinkedIn | Facebook | YouTube | Twitter
 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.