ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αγία Παρασκευή, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015
 
 
Λίγο πριν … τη «Βραδιά του Ερευνητή στις 25/9/2015»

Εκδήλωση στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε «Δημόκριτος»
την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

 

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει Εκδήλωση στο πλαίσιο της «Βραδιάς Ερευνητή».

Η «Βραδιά του Ερευνητή», η μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 300 πόλεις σε όλη την Ευρώπη, κλείνει φέτος τα 10 της χρόνια. Οι κεντρικές εκδηλώσεις στην Αθήνα γίνονται στις 25 Σεπτεμβρίου (18.00-24.00) στο ΙΜΕ-Ελληνικός Κόσμος στην Πειραιώς 254, καθώς και στο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ, Πατησίων 42) http://www.rengreece.gr/

Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου από τις 10.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ και πριν την  κεντρική Εκδήλωση, ο  “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”  θα είναι ανοιχτός για μικρούς και μεγάλους σε μια περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας. Μια ημέρα γεμάτη με αθλητισμό, παιχνίδι και φυσικά επιστήμη για τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Και επειδή «Νους Υγιής εν Σώματι Υγιεί» θα εξασκηθούμε στην πράξη σε διάφορα ολυμπιακά αθλήματα (ξιφασκία, χειροσφαίριση) με τη στήριξη της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (http://hoa.org.gr/), η οποία διοργανώνει ένα από τα εκπαιδευτικά της προγράμματα.

Τι θα δείτε:

  • Ειδικά προγράμματα για παιδιά όλων των ηλικιών από εξειδικευμένο προσωπικό που θα παρουσιάζει επιστημονικά πειράματα, υπό τη μορφή παιχνιδιού και ενεργής συμμετοχής στους τομείς Χημείας και Βιολογίας
  • Ειδικά διαμορφωμένα διασκεδαστικά ρομποτικά παιχνίδια για παιδιά 10-15 ετών
  • Διεξαγωγή 20λεπτων ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ των μικρών μας ερευνητών στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο 5x5. 
  • Κυνήγι θησαυρού για εφήβους μέσα στην κατάφυτη έκταση του Δημοκρίτου.

Σας περιμένουμε να εξερευνήσουμε μαζί το μαγικό κόσμο του Ερευνητή και της Επιστήμης!

Τις απογευματινές ώρες το Κέντρο θα ανοιχτό για το κοινό με τις οικογένειές τους.

Για τις αθλοπαιδιές το απόγευμα (17.00-19.00) δεν χρειάζεται εγγραφή. Όμως για όσους επιθυμούν ξενάγηση στα εργαστήρια θα πρέπει να γίνει εγγραφή λόγω περιορισμένης χωρητικότητας.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους!

Σημείωση: Για τις διαθέσιμες δράσεις και τις εγγραφές σας μπορείτε να επισκέπτεστε την  ιστοσελίδα του Δημόκριτου (www.demokritos.gr).

Σας περιμένουμε να εξερευνήσουμε μαζί το μαγικό κόσμο του Ερευνητή και της Επιστήμης!

 

 

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο διαδίκτυο:

LinkedIn | Facebook | YouTube | Twitter

Για τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται πανελλαδικά στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή, θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.rengreece.gr/.
 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.