ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
 
Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015
 

Το Startupbootcamp επιστρέφει στην Ελλάδα και στρέφει τους "προβολείς" σε Smart Materials startups

 

Το νεότερο μέλος στην οικογένεια του Startupbootcamp είναι το SBC Smart Materials, όπως έγραψε παλαιότερα και το Startupper.gr. Η ομάδα του ολλανδικού accelerator βάζει την Αθήνα στον χάρτη ως το πρώτο hub διεθνώς που θα επισκεφτεί για να συναντηθεί με startups στον τομέα των υλικών, διοργανώνοντας μία ανοιχτή ημέρα παρουσιάσεων (pitch day) στις 4 Μαρτίου στο Ερευνητικό Κέντρο "Δημόκριτος".

Το Startupbootcamp Smart Materials θα επιλέξει 10 ομάδες για την ημέρα παρουσιάσεων, προκειμένου να συνομιλήσουν με επιχειρηματίες, επενδυτές, άλλες startups και επενδυτές.

Ανάμεσα στους μέντορες της ημέρας θα είναι οι: Δημήτρης Νιάρχος, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Νανοεπιστήμης και Νανοτεχνολογίας (ΙΝΝ) του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Ματθαίος Σανταμούρης, καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θοδωρής Αναγνωστόπουλος, κοινωνικός επιχειρηματίας και υποστηρικτής της επιστήμης.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια το πρόγραμμα του Startupbootcamp HighTechXL από το Αϊντχόφεν έχει διοργανώσει δύο επιτυχημένα pitch days στην Αθήνα για startups υψηλής τεχνολογίας. Και φέτος αναμένονται τα ίδια επιτυχημένα αποτελέσματα. Το HighTechXL συνεργάζεται με την ομάδα διοίκησης του Brighlands Chemelot Campus στην Ολλανδία, τη μοναδική αυτάρκη μονάδα παραγωγής και προηγμένα υλικά στην Ευρώπη και ραχοκοκαλιά του προγράμματος Smart Materials, προκειμένου να υποστηρίξει και να επιταχύνει 10 startups αποκλειστικά από τον χώρο των υλικών.

Με αυτή τη συνεργασία, δηλώνουν ότι ο κόσμος της τεχνολογίας και των startups θα πρέπει να στρέψουν όλο και περισσότερο το βλέμμα τους στους χώρους της επιστήμης και της χημίας για να βρουν ρηξικέλευθη καινοτομία. Ο accelerator επίσης προσπαθεί να απομακρυνθεί από γνωστά παραδείγματα υλικών, όπως το γραφένιο, και να δώσει χώρο σε εφαρμογές μεγαλύτερης κλίμακας, όπως η έξυπνη συσκευασία, οι οικοδομές και οι κατασκευές, τα ελαφρά οχήματα, ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός, η εξοικονόμηση ενέργειας, η τρισδιάστατη εκτύπωση, τα βιοϊατρικά και άλλα πολυμερή υλικά.

Για την ανοιχτή ημέρα παρουσιάσεων στην Αθήνα, το Startupbootcamp Smart Materials προσκαλεί καινοτόμες εταιρείες να παρουσιάσουν την έρευνά τους και τους δίνει την ευκαιρία να:

  • να λάβουν άμεσο και προσωποποιημένο feedback από προσκεκλημένους ειδικούς
  • να γνωρίσουν την ομάδα του Startupbootcamp Smart Materials
  • να δικτυωθούν με την μεγαλύτερη κοινότητα στην Ευρώπη στα προηγμένα υλικά
  • να μάθουν περισσότερα για τους startup accelerators
  • να μάθουν περισσότερα για το Startupbootcamp
  • να γίνουν μία από τις 10 ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρώτο πρόγραμμα του Smart Materials.

Το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε αιτήσεις μέχρι τις 13 Μαρτίου. Όπως και τα αντίστοιχα προγράμματα του Startupbootcamp, προσφέρει σε κάθε startup επιχειρηματική καθοδήγηση, πρόσβαση σε επενδυτές, συνεργάτες και δυνητικούς πελάτες, έξι μήνες φιλοξενία, 15.000 ευρώ επενδυτικό κεφάλαιο και υπηρεσίες αξίας 450.000 ευρώ σε κάθε εταιρεία. Επίσης, πρόσβαση σε μία ολοκληρωμένη επιχειρηματική αλυσίδα, όπως εργαστήρια Έρευνας και Ανάπτυξης, εγκαταστάσεις ελέγχου και παραγωγής, προμηθευτές και πελάτες.

Για να παρουσιάσετε στην εκδήλωση θα πρέπει να στείλετε μία μικρή παρουσίαση στη διεύθυνση alex.matthiessen@startupbootcamp.org.

 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου, Τηλ. 210- 650-3002, 210-650-3040,
Τηλ. 210- 650-3002, 210-650-3040,
Fax: 210-650-3260, email: pr@central.demokritos.gr, http://www.demokritos.gr