ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014
 
 

Σφαιρική ενημέρωση για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία
Μία επιτυχημένη εκδήλωση στο πλαίσιο του Θερινού Σχολείου του

ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
 

Ημερίδα για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Ιουλίου στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή τουλάχιστον 100 φοιτητών, από τους συμμετέχοντες στο φετινό 49ο Θερινό Σχολείο του Ερευνητικού Κέντρου. Η οργάνωση της ημερίδας έγινε από τον ερευνητή του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δρ Βαγγέλη Καρκαλέτση, με την υποστήριξη του Συμβουλίου Εκπαίδευσης του Κέντρου.

Στη διάρκεια της ημερίδας έγιναν εισηγήσεις από μια σειρά ειδικών, που ο καθένας προέρχεται από διαφορετικό χώρο, με στόχο να δοθεί στους φοιτητές του Θερινού Σχολείου μια όσο γίνεται πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση, τα προβλήματα που υπάρχουν, τις ευκαιρίες που δημιουργούνται λόγω της κρίσης και όχι μόνον, αλλά και τις προοπτικές για το μέλλον.

Εισηγητές ήταν η συντονίστρια της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας του ΕΜΠ Δρ Ιωάννα Καστέλλη, ο ερευνητής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» Δρ Γιώργος Βεκίνης, ο υπεύθυνος Marketing & Επικοινωνίας της Metavallon Δημήτρης Αξιώτης, η υπεύθυνη Προγράμματος του Orange Grove Incubator Νατάσα Αποστολίδη, ο συντονιστής του προγράμματος «Μαζί στην Εκκίνηση» του ΣΕΒ Δρ Κώστας Τρούλος, ο συνιδρυτής και διευθυντής της SciFy Βασίλης Σαλαπάτας, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Intelen Δρ Βασίλης Νικολόπουλος και ο εταίρος του Jeremie Open Fund II Αρίστος Δοξιάδης. Τις εισηγήσεις τους ακολούθησε – με συντονιστή τον δημοσιογράφο Γιάννη Ριζόπουλο - εκτεταμένος διάλογος με τους φοιτητές, πολλοί από τους οποίους είχαν υποβάλει εκ των προτέρων τις ερωτήσεις τους. Δόθηκαν απαντήσεις, λύθηκαν απορίες, παρατέθηκαν παραδείγματα και βέλτιστες πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δεν έλειψε και η απαραίτητη δικτύωση στη διάρκεια του ελαφρού γεύματος, με το οποίο ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

Το Θερινό Σχολείο του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στο οποίο συμμετέχουν περίπου τριακόσιοι φοιτητές θετικών επιστημών από διάφορα ελληνικά ΑΕΙ/ΤΕΙ, με στόχο να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις σε πλήθος τομείς, θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουλίου.

Σχετικό link: http://edu.demokritos.gr/ge/index.php/el/epixeirhmatikothta2014link

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Τμήμα Οργάνωσης & Παραγωγικότητας, Τηλ. 210- 650-3002, 210-650-3040,
Fax: 210-650-3260, email: pr@central.demokritos.gr, http://www.demokritos.gr

 

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο διαδίκτυο:

LinkedIn | Facebook | YouTube | Twitter
 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.