ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
   
Δελτίο Τύπου
Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014
 
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Ελληνικό Φόρουμ για την Επιστήμη, την Τεχνολογία και την Καινοτομία στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2nd Hellenic Forum for Science, Technology and Innovation που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Με στόχο τη διεύρυνση των συνεργειών μεταξύ Ερευνητικών Κέντρων και παραγωγικών φορέων καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση των συνεργασιών της εδώ επιστημονικής κοινότητας με αυτήν της ελληνικής Διασποράς, διακεκριμένοι επιστήμονες και στελέχη επιχειρήσεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Δημόκριτου» να αναδείξουν τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις σε τομείς αιχμής και να συζητήσουν περί των αναπτυξιακών προοπτικών που βασίζονται σε καινοτόμα ερευνητικά αποτελέσματα.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» ανέλαβε μία ακόμα σημαντική πρωτοβουλία: την καθιέρωση από φέτος του βραβείου Demokritos Scientific Excellence and Innovation Award, το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν διακεκριμένο επιστήμονα της Ελληνικής Διασποράς..

Ο Ακαδημαϊκός Ιωσήφ Σηφάκης, ο οποίος το 2007 τιμήθηκε με το Βραβείο Τούρινγκ, είναι ο πρώτος αποδέκτης. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουλίου, στις 07:00 μ.μ. με την παρουσία του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Δρ. Χρήστου Βασιλάκου. Αμέσως μετά ακολούθησε η «Ελληνική Βραδιά», η κεντρική κοινωνική εκδήλωση του Φόρουμ, που φέτος είχε κρητικό χρώμα προς τιμήν του βραβευθέντος.

Επιδιώκοντας την επέκταση του εποικοδομητικού διαλόγου με την επιστημονική κοινότητα διεθνώς και παράλληλα την ενίσχυση των συνεργασιών ερευνητικών και παραγωγικών φορέων με στόχο την ανάπτυξη της χώρας, ξεκινάμε τον προγραμματισμό του τρίτου Φόρουμ.

 
Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη βραδιά της βράβευσης του Ακαδημαϊκού Ιωσήφ Σηφάκη:
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες:
ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου, Τηλ. 210- 650-3002, 210-650-3040,
Fax: 210-650-3260, email: pr@central.demokritos.gr, http://www.demokritos.gr
 
Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο διαδίκτυο: LinkedIn | Facebook | YouTube | Twitter
 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:
Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.