ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014
 
 
Διεθνές Θερινό Σχολείο Έρευνας στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»
 

Ένα πρωτοπόρο για τα Ελληνικά δεδομένα θερινό σχολείο, εξειδικευμένο σε θέματα πληροφορικής, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 33 ξένοι και Έλληνες φοιτητές τον Ιούλιο του 2014, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Το θερινό σχολείο IRSS 2014 (http://irss.iit.demokritos.gr/), το οποίο πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, διοργανώνεται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», την εταιρία Athens Technology Center (ATC) και το IRML (Interactive Robots and Media Lab).

Για ένα ολόκληρο μήνα, από τις 3 έως τις 30 Ιούλιου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις κορυφαίων επιστημόνων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, της ανάλυσης δεδομένων, και άλλων καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής.

Εκτός όμως από ενδιαφέρουσες διαλέξεις που σκοπό έχουν να προσφέρουν γνώσεις αλλά και να εμπνεύσουν τους συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι «μαθητές» του σχολείου θα έχουν τη δυνατότητα για ένα μήνα να γίνουν ενεργά μέλη των ερευνητικών ομάδων του Ινστιτούτου και να ασχοληθούν με εξειδικευμένες επιστημονικές έρευνες. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δώδεκα ομάδες που θα αναλάβουν να ολοκληρώσουν έργα σε διάφορες ερευνητικές περιοχές, όπως γνωσιακά συστήματα, διαδραστική ρομποτική, κοινωνικά μέσα και δίκτυα, πολύ-πρακτορικά συστήματα κ.α., με βάση τα ενδιαφέροντα που έχουν δηλώσει. Σε συνεργασία με έμπειρους επιστήμονες του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» αλλά και συνεργαζόμενους ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σκοπός του προγράμματος είναι οι «μαθητές» να αναλάβουν δραστήριο ερευνητικό ρόλο στην ομάδα με την οποία θα συνεργαστούν.

Επίσης στο πλαίσιο του σχολείου θα διοργανωθεί ο διαγωνισμός Semagrow Ηackathon για ανάπτυξη εφαρμογών ανάλυσης δεδομένων για τη γεωργία και την ασφάλεια τροφίμων, από 4 έως 7 Ιουλίου. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την εταιρία Agro-know και το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου: http://irss.iit.demokritos.gr/

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Βαγγέλης Καρκαλέτσης: vangelis@iit.demokritos.gr
Αναστασία Κριθαρά: akrithara@iit.demokritos.gr
Γιάννης Βέτσικας: ivetsikas@iit.demokritos.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Τμήμα Οργάνωσης & Παραγωγικότητας, Τηλ. 210- 650-3002, 210-650-3040,
Fax: 210-650-3260, email: pr@central.demokritos.gr, http://www.demokritos.gr

 

Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» στο διαδίκτυο:

LinkedIn | Facebook | YouTube | Twitter
 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.