ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 19 Μαίου 2014
 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το eHealth Forum 2014 με τη συμμετοχή του έργου USEFIL του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

 

 

Η αυλαία του eHealth Forum 2014 έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μεγάλη ανταπόκριση όπου πάνω  από 1.270 συμμετέχοντες από 38 χώρες και 150 ομιλητές από όλο τον κόσμο ενημερώθηκαν και συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ηλεκτρονική υγεία.

Εβδομήντα εκθέτες περιπτέρων συμμετείχαν από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, με το Ευρωπαϊκό έργο USEFIL με συντονιστή εταίρο το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, και τον Δρ Παπαδόπουλο Όμηρο, να λαμβάνει μέρος με περίπτερο που τράβηξε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων με τα καινοτόμα πρωτότυπα προϊόντα και υπηρεσίες ηλεκτρονικής υγείας που έχει δημιουργήσει. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους που επισκέφτηκαν το περίπτερο του USEFIL ήταν πολλοί επίτροποι Ευρωπαϊκών Επιτροπών καθώς και ο Έλληνας υπουργός Υγείας που έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον διαδραστικό καθρέπτη που αναλύει το πρόσωπο του ατόμου μετρώντας από απόσταση μεταξύ άλλων βιομετρικές παραμέτρους αλλά και παραμέτρους που σχετίζονται με την συναισθηματική κατάσταση όποιου καθρεπτίζεται, κάνοντας έτσι ένα καθημερινό αντικείμενο βοηθό του γιατρού που μπορεί να παρακολουθεί τον ασθενή του από απόσταση.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας Υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έκανε ειδική μνεία στον προσωπικό του λογαριασμό Twitter αναφέροντας: «Φοβερή καινοτομία από τον "Δημόκριτο" στο eHealth. Ο καθρέπτης μετρά αυτομάτως σφυγμούς, παλμούς κλπ όπως κοιτάς. Εύγε.»

Την Τρίτη 13 Μαΐου έλαβε χώρα ειδική ημερίδα στο χώρο του Μεγάρου, που επίσης οργανώθηκε από το έργο USEFIL του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Η συμμετοχή του κοινού ήταν εντυπωσιακή σε μια κατάμεστη αίθουσα, με ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιστήμονες από όλη την Ευρώπη που παρουσίασαν τα ευρήματα από τα έργα USEFIL, ProFouND και E-NOFALLS.

Περισσότερες φωτογραφίες και πληροφόρηση για το συνέδριο καθώς και για το ίδιο το έργο USEFIL εδώ.


Πληροφορίες:
katsamag@iit.demokritos.gr, 210 650 3004

USEFIL: http://www.usefil.eu | Facebook | Twitter

ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ: LinkedIn | Facebook | You Tube | Twitter

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 
Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς: Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον - Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος"
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου
Τηλ. 210-650-3002, 3040
Fax: 210-650-3260
E-mail: pr@central.demokritos.gr