ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΤΥΠΟΥ
 
Παρασκευή 04 Απριλίου 2014
 

Ομιλία του Επιστημονικού Διευθυντή της Αυστραλίας, Καθηγ. Ian Chubb, για την Έρευνα και την Καινοτομία

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη του Επιστημονικού Διευθυντή της Αυστραλίας, Καθηγητή Ian Chubb, με θέμα «Έρευνα & καινοτομία: πυλώνες για ισχυρές οικονομίες και κοινωνίες», στο Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, την Πέμπτη 3 Απριλίου 2014.

Το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πλέον αρμόδιο για το μοντέλο ανάπτυξης που υιοθέτησε η Αυστραλία, προκειμένου να διαμορφώσει μια ισχυρή ερευνητική πολιτική προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Αυστραλίας στην Ελλάδα και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών. Τον ομιλητή προλόγισαν Α.Ε. κ. Τζένη Μπλούμφιλντ, Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, ο Δρ Βασίλης Γ. Γρηγορίου, Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, και ο Δρ Νίκος Κανελλόπουλος, Διευθυντής και Πρόεδρος Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Καθηγητή Ian Chubb, πατήστε εδώ.

 

Σχετικές Φωτογραφίες
 


   

Ο ομιλητής, Καθηγ. Ian Chubb, στο βήμα, με την Α.Ε. κ. Τζένη Μπλούμφιλντ, Πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, τον Δρ Βασίλη Γ. Γρηγορίου και τον Δρ Νίκο Κανελλόπουλο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Προικοννήσου Ιωσήφ εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Εδώ με τον Καθηγ. Ian Chubb.
   

 

Για το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος»:

Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Ε.Φ.Ε.) «Δημόκριτος» είναι το μεγαλύτερο, πολυκλαδικό ερευνητικό κέντρο της χώρας, με σημαντικές ερευνητικές, τεχνολογικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στους τομείς : Υγεία, Βιολογία & Βιοτεχνολογία, Νέα Υλικά, Μικροηλεκτρονική & Νανοτεχνολογία, Περιβάλλον, Ενέργεια & Βιώσιμη Ανάπτυξη, Πληροφορική & Τηλεπικοινωνίες, Πυρηνική Φυσική & Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων, Πυρηνική Τεχνολογία & Ακτινοπροστασία, Πολιτιστική Κληρονομιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος", Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου,
Τηλ. 210- 650-3002, 210-650-3040,
Fax: 210-650-3260, email: pr@central.demokritos.gr, http://www.demokritos.gr